open2023

De tuin van Ans en Dick Leurgans

 

Tuin open op zaterdag 17 juni 2023 van 10.00 tot 16.00 uur.

 

 

 Rijkestraat 45; 3295 BS; ‘s-Gravendeel

 

Ans en Dick hebben dit huis laten bouwen en wonen er nu bijna 4 jaar. Hiervoor woonden ze in een appartement. Nadat het huis dat hier stond gesloopt was, was er een perceel van 900 m2 beschikbaar. Alle stenen zijn op een hoop gegooid en die hebben ze schoongemaakt en hergebruikt. Bijna alle paden zijn daarmee aangelegd. De muur van de oude schuur staat er ook nog en het oude hekwerk is opgeknapt en opnieuw gebruikt. Het hergebruik van deze oude materialen geeft de tuin karakter.

De tuin is ontworpen door architect Ron den Dikken, het woonhuis is ontworpen doorarchitect Weijers. Ans en Dick hebben af en toe wel wat veranderd. Vroeger hadden ze prachtige rose rozen “Queen Elizabeth”. Die rozen vormden de stimulans voor de liefde voor de tuin . Nu zijn ze trots op de hortensia’s in de voortuin. Soms blijven mensen even staan om de mooie bloemen te bewonderen. In de hete zomer hebben ze het moeilijk gehad, maar met een flinke hoeveelheid water kwamen ze toch weer bij.

Er is een gezellig overdekt terras tegen het huis aan met een glazen dak, zodat het er altijd licht is. Planten kweken of stekken doen Ans en Dick niet. Als ze een leuke plant zien kopen ze die gewoon en zetten die op een leuk plekje in de tuin. De Gelderse roos vinden ze ook een mooie bloeiende struik. Ans houdt van rust in de tuin en Dick houdt wel van wat kleur in de tuin. Vogels zijn welkome gasten. Daarvoor zijn de vakken met struikjes met besjes . Ze houden van lekker genieten in de zon en dat kunnen ze op verschillende plekjes in hun tuin. En meedoen aan de Open Tuinen Dag en andere tuinliefhebbers begroeten in hun tuin lijkt Ans en Dick heel leuk.

 

informatie volgt 1 2 Afbeelding van WhatsApp op 2023 04 20 om 16.12.40