open2023

De tuin van Monique Dessing en Saco van Loon

 

Tuin open op zaterdag 15 juli 2023 van 10.00 tot 17.00 uur.

IJsselkade 2, 2841 BM Moordrecht

 

Kom binnen in onze tuin via het groene spijlenhek en laat je verrassen door de onverwachte ruimte!

Een verborgen plek, nauwelijks zichtbaar vanaf de oude straat, die omringd wordt door nieuwbouwwoningen in het wijkje met de gezichtsbepalende KVT-toren van Moordrecht.

De tuin bestaat uit twee niveaus die verbonden worden door trappen: het eerste gedeelte ligt op straatniveau. Dit deel is het meest schaduwrijk dankzij de grote, oude appelboom. Hier tref je een klein terrasje onder de boom, het pad naar de schuur en een aantal plantvakken omzoomd met ligusterhagen.

Het tweede gedeelte grenst aan het huis en ligt lager. In dit deel bevinden zich de (vlonder)terrassen, de bloemenborder, een talud met wilde bloemen, de waterberging/vijver, een bamboebosje en een grasveldje.

Onze tuin is een paradijsje voor vogels, salamanders, vlinders en insecten dankzij de vijver, het vele groen van planten, een aantal jonge fruitbomen en de (wilde) bloemen op het talud en in potten.

Tijdens de Open Tuinen dag zijn kaarten en miniposters met natuurillustraties van Pixels in het groen te koop.

In verband met de niveauverschillen en de grote waterberging is deze tuin niet geschikt voor kleine kinderen en mindervaliden. Betreden op eigen risico.

 

 Dessing 23 01Dessing 23 02Dessing 23 03