open2023

De tuin van Astrid en Herbert Houdijk

 

Tuin open op zaterdag 15 juli 2023 van 10.00 tot 17.00 uur.

 Fazantendreef 4, 2841 NG Moordrecht

 

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat onze tuin werd aangelegd. In 2001 won de tuin de tweede prijs in de hovenierscompetitie Tuin van het jaar. Een citaat uit het juryrapport geeft een goede typering van onze tuin:

“Alle wensen van de bewoners zijn vervuld! Het is een romantische tuin met ronde vormen en veel vaste planten. Geen gras en een natuurlijke vijver. De coulissenvulling van de tuin is origineel, de ronde vormen zijn goed doorgevoerd. Een tuin met veel harmonie, in een mooie en goede verhouding.”

Aan het basisontwerp is in die 25 jaar niet veel veranderd, al hebben we in de voortuin inmiddels noodgedwongen afscheid moeten nemen van de klassieke buxusvakken. Het  grondplan is wel behouden gebleven en huisvest nu vaste planten en hortensia’s, die floreren onder het wakend oog van een mooie Acer Griseum. De doorgang tussen voor- en achtertuin heeft een bosachtig karakter met een slingerpaadje van cobblestones.

Wij vinden het zelf een heerlijke tuin om in te werken en in te genieten van de vele vogels, insecten en amfibieën die ons eigen “natuurreservaatje” bezoeken. Ook u bent van harte welkom!

 

Houdijk 23 01Houdijk 23 02Houdijk 23 03Houdijk 23 04